BelépésVaslovasok.huMotoros túrák animáció

 5 nap múlva: KANYARGÓS KALANDOK OSZTRÁK-SZLOVÉN-HORVÁ túra.
 6 nap múlva: Harley Davidson Fesztivál Alsóőrs! túra.
 7 nap múlva: Albánia körutazás, 9 nap túra.

Motoros túra szabályzat

Az alábbi feltételeknek mindenképp legyenek biztosítottak:

Üzembiztos, közúti közlekedésre alkalmas motor!
Kellő jártasság a motor biztonságos vezetéséhez!
Felelősségteljes magatartás! Érvényes vezetői engedély!
Motorod képes legyen tartani a túrán feltüntetett utazósebesség felső határát!
Az üzemanyag és a étkezési költségeken kívül +10.000 Ft legyen nálad.

Szabályzat

A túrán résztvevők kötelesek betartani a túra vezető utasításait persze csak akkor, ha ez nem irracionális (igyekezz, ne maradj le, kanyarodjál gyorsabban). Tehát ha ilyen utasításokat kapsz, akkor inkább fordulj vissza a saját érdekedben! Egyéb esetben próbálj meg alkalmazkodni a vezető tempójához és karjelzéseihez.

Szervező(k):

A túrát szervező(k) elérhetőségei. ha lehet akkor a fórumba kérdezzetek és ne telefonon! A telefonos elérést csak akkor használjátok, ha a fórumban már nem elérhető a szervező (nagyon sürgős, elindult a túrára vagy már a helyszínen van). Ha tudod hogy mégsem jössz a túrára és elfelejtettél lejelentkezni, akkor egy sms-sel vagy egy rövid telefonnal jelezd ezt a túravezetőnek.

Cél:

Ahova tartunk, vagy amit meg akarunk nézni.

Találkozó:

A találkozó helyszínére úgy érkezz, hogy közel teli legyen a tankod, vagy ha a találkozó benzinkúton van, akkor tankold teli a motorod. Ha mindenki közel teli tankkal indul neki a túrának, akkor nem kell külön-külön mindenki miatt egyenként megállni.

Túra tempója:

Amikor jelentkezel egy túrára nézd meg a kiírt utazó sebességet! Az első cellában a lakott területen belüli sebesség felső határa van feltüntetve. Nem vagy köteles ezt akkor sem túllépni, ha a vezető ennél gyorsabban halad! Neki kötelessége téged bevárni!
A második cella a lakott területen kívüli utazó sebességről ad információt. Igyekezz tartani ezt a sebességet, de soha ne veszélyeztesd magad! Előfordul, hogy egy-egy egyenesben a vezető túllépi a kiírt sebességet, de mint az első esetben is neki kell az adott szakasz végén (nem otthon) téged bevárni és nem neked kell igyekezni utána. Tudom ez egy kicsit nehéz, mert az ember úgy érzi, hogy feltartja a másikat, nem szeret lemaradni, de jobb a békesség. Nyugodtan és higgadtan! A vezető meg fog várni, és ha a lemaradásodért szól, vagy zokon veszi, akkor nem alkalmas a vezetésre! Máskor szervezzen magának túrát:)

Találkozóra érkezés időpontja:

A kiírt időpont előtt 15 percel legyél ott! Sajnos nem vagyunk egyformák és több ok is akadályozhat a pontos érkezésben (forgalom, igazoltatás, stb.). Ezért próbáld meg megcélozni a találkozó időpontját és az indulásra legrosszabb esetben is pontosan oda fogsz érni! A két időpont között általában eligazítás, tankolás, beszélgetés van, ami szintén fontos lehet. Ha nem érkezel meg az indulás időpontjára, akkor ne sértődj meg ha otthagyunk, mivel előfordul, hogy más találkozó pontokon is csatlakoznak a csapathoz és a Te késésed miatt Mi is elkésnénk.
Igyekezz pontos lenni!

Hazaérkezés:

Hazaérkezés az általában nem szokott pontos lenni, vagy előbb vagy később érkezünk. Az eddig tapasztaltak alapján ez plusz-mínusz egy óra.

Legutóbbi bejegyzések


Hogyan motorozzál csapatban?
Zártkörű túrák szervezése
Közlekedési tanácsok motorosoknak
Pécs környéki motoros túraútvonalak
Hogyan tárold télen a motorodat?
További bejegyzések >>

Eseménynaptár


További programok >>
Motoros túrák, programok, találkozók, rendezvények, események
C Minden jog fenntartva 2006-2014 Vaslovasok.hu | Copyright és Adatvédelem | Médiaajánlat
IP címed:
34.229.131.158