BelépésVaslovasok.huMotoros túrák animáció

 7 nap múlva: 2022 augusztus 18-21 Mostari csillagtúra túra.
2010.05.12. | A bejegyzést írta: Turóczi Ákos

Az autósor között...

Az új KRESZ módosítása szerint végre legálisan haladhatunk a sorok között. Ez a helyzet szerencsésnek mondható, de azért nem kevés veszélyt is rejt magában. Szeretnék ezekről a veszélyekről egy pár szót ejteni.

A helyes tempó megválasztása

Mindig olyan sebességgel haladj, hogy bármilyen váratlan esemény bekövetkeztében meg tudj állni. Hogy mik ezek a veszélyek? Már sorolom is!

  • Nem ritka, hogy a nyári melegben az autósok kinyitják a gépkocsi ajtaját szellőztetés gyanánt. Készülj fel arra, hogy éppen előtted fogják kinyitni.
  • Az álló sorban egy türelmetlen autós úgy dönt, hogy sort vált. Ergo kifordul eléd.
  • A sorban várakozó teherautó, vagy autóbusz elől előbukkan egy gyalogos. Valószínű nem is számít arra, hogy te jönni fogsz, mivel látja hogy a sor áll.

Sajnos sokszor látom, hogy motorosok nagy sebességgel (tempósan) suhannak végig a sor között. Soha nem értem, hogy Ők nem gondolnak ilyen eshetőségekre? Te mostantól gondolni fogsz!

Elférünk, vagy sem?

Előfordul, hogy úgy helyezkednek a gépjárművek, hogy már nem férsz el köztük. Ez adódhat a motorod adottságaitól (túradoboz, széles kialakítás). Ha úgy ítéled meg, hogy nem biztonságos a továbbhaladás, akkor próbálj félre húzódni, hogy a mögötted érkező motorosok miattad ne várakozzanak. Természetesen, ha sehogy nem megy a lehúzódás, akkor maradj a helyeden. Egészen biztos vagyok abban, hogy senki nem fog megszólni azért, mert nem tudtál lehúzódni.

Ha utolérsz egy sorban araszoló motorost

Amennyiben utolérsz egy sorban araszoló motorost, legyél vele megértő, még véletlenül se dudálj rá! Gondolom ezt nem is kell mondanom. Várd meg míg a sor elejére jut és félrehúzódik. Meg se próbáld megelőzni!:)

Az alagút végén

Nem ritka, hogy több száz métert is sorok között kell motoroznunk, mire vége a sor elejére érünk. Ha végre kiértél a fénybe, akkor a lehetőségeidhez képest húzódj a sávod valamelyik szélére. Lehetőleg úgy, hogy még lásd a lámpát is. Ha ügyesen csináltad, akkor akár hatan is elfértek egymás mellett. Remélem egyszer eljön az-az idő is, hogy az autósok alapból hagynak helyet a hátulról érkező motorosnak maguk előtt.

Végszó

Bízom benne, hogy röviden és tömören leírtam a lényeget, de ha kiegészítenéd valamivel, akkor írj a fórumba!
Hozzászólások a/az "Az autósor között..." bejegyzéshez
Szólj hozzá a cikkhez!
Lépj be vagy regisztrálj az oldalra ide kattintva, hogy hozzá tudj szólni a cikkhez.
0. oldal.

BaLu77
2010-12-01, 14:23
Szerintem nem a ló teszi a lovast. Mindkét táborban vannak faékek.(oOo)

Lacika
2010-08-15, 07:39
Tényleg vannak néhányan, de tegnap a többség Audiban ült (vagy úgy gondolta) az M0-án!!!

kb
2010-07-20, 22:53
Egyre több olyan autóssal találkozom nap nap után, akik bőséges helyet hagynak a lámpa (vagy sorompó) előtt a motorosok számára. Ugyanígy sokan félrehúzódnak, helyet hagyva a sávban a motorosnak. Nem hiszem, hogy mindegyikük motoros is egyben (bár néha ez a feeling). Szóval alakulnak a dolgok, ami azért vélhetően a motorosok számának növekedésével is magyarázható talán.
"Csak azok az átkozott Audisok ne lennének!"(:D)
(oOo)

Legutóbbi bejegyzések


Hogyan motorozzál csapatban?
Zártkörű túrák szervezése
Közlekedési tanácsok motorosoknak
Pécs környéki motoros túraútvonalak
Hogyan tárold télen a motorodat?
További bejegyzések >>

Eseménynaptár


További programok >>
Motoros túrák, programok, találkozók, rendezvények, események
C Minden jog fenntartva 2006-2014 Vaslovasok.hu | Copyright és Adatvédelem | Médiaajánlat
IP címed:
18.204.56.185