BelépésVaslovasok.huMotoros túrák animáció

10 napon belül nincs aktív túra...

Hasznos tanácsok motorosoknak


Hogyan motorozzál csapatban?

2015.03.28
A csapatban motorozás nagy felelõsség. Fontos tudnod néhány szabályt és jelzést. Sok esetben ezen múlik, hogy a csapatban motorozókat és téged baleset ér vagy sem. Javaslom, hogy mindenképpen szánj néhány percet és olvasd végig a cikket.

Zártkörû túrák szervezése

2011.06.13
Felmerült a gondolat, hogy szükség lenne zártkörû (privát) túrák szervezésére. Kicsit attól félek, hogy ez klikkesedéshez fog vezetni, de remélem tudunk olyan megoldást találni, ami nem ezt fogja eredményezni. A közeljövõben meg kívánom oldani, hogy ha privát túrát írsz ki, akkor csak azon személyek jelentkezhessenek fel, akit ismersz (ismerõsöket kell felvenni a regisztráltak közül). Lesz lehetõség nyitott és zártkörû programok és túrák szervezésére.

Közlekedési tanácsok motorosoknak

2011.06.13
Elkezdõdött az újabb szezon, kirajzottak a motorosok az utakra. Ahogy az autósok, úgy a motorosok között is sokan csak szabadidejükben veszik elõ járgányukat, ami legtöbbször hétvégére esik. Ezért ebben az idõszakban, arányaiban több gyakorlatlan sofõrrel találkozunk, mint hétköznapokon. Ez nagyobb figyelmet és türelmet igényel mindenki részérõl. Ennek ellenére vannak olyan dolgok, amiket joggal várhat el minden közlekedésben résztvevõ a másiktól. Ezeket foglalnám össze az alábbi cikkben.

Pécs környéki motoros túraútvonalak

2011.03.28
Sokan gondolkodnak külföldi túrákban, de sokan gondolják úgy, hogy inkább itthon maradnak és kis hazánk ismert, vagy kevésbé ismert tájait keresik fel. Azért ragadtam billentyûzetet, hogy ebben nyújtsak egy kis segítséget, legalábbis ami a Dél-Dunántúli régiót illeti.

Hogyan tárold télen a motorodat?

2010.12.19
Ebben a cikkben igyekszem összefoglalni az összes olyan praktikát, amit érdemes a motorod téli tárolásánál figyelembe venni.

Motorfestés? Airbrush? Az meg mi?

2010.09.05
Sokan hallottak már az airbrush-ról, és sokan tudni is vélik, mi az. Sõt, egyre többen vannak azok, akik mûvelik is ezt a festészeti ágat - sajnos, mindenféle grafikai elõképzettség nélkül.

Te mire használod a motorodat?

2010.08.23
Elmondható, hogy az oldalt látogatók 38%-a szinte csak túrázásra használja a motorkerékpárját és 56%-a hétköznapi célokra is.

Gyorshajtók vagyunk? Ez biztos?

2010.07.23
A legutóbbi felméréseink szerint a motorosok csupán 5% tartja be a sebesség határokat, a többség (95%) kisebb nagyobb mértékben, de megszegi a szabályokat saját bevallásuk szerint. Ez elszomorító? Vagy így próbáljuk túlélni a motoron töltött idõt? Vajon miért megyünk gyorsabban a kelleténél? Erre próbálok választ találni ezen cikk írásakor.

Suzuki SV 650S/1000S túrakormány felszerelés

2010.07.18
Mivel mondhatni hatalmas érdeklõdésnek örvend ez a téma, és túl jó leírást nem találtam az átépítésrõl, gondoltam hasznát veszitek majd ezen leírásnak.

Életben maradni

2010.07.16
Sok évvel ezelõtt, ifjú motorosként hallottam elõször a tapasztalt „Nagy Öregektõl” az azóta már közszájon forgó poénos „jótanácsot”: ”Ha a magyar utakon szeretnél sokáig életben maradni, motorozz úgy mintha senki sem ismerné a KRESZ-t és mindenki az életedre törne…” Bár e mondás akkor még túlzásnak tûnt, késõbb rá kellett jöjjek: van ebben is némi igazság!

Mirõl ismerhetõ fel a Motoros? Mitõl leszel Motoros?

2010.07.14
Sajnos a magyar nyelvben nincs két külön szó a motorosra és a "Motorosra". Motorosnak általában azt nevezzük akinek birtokában van egy motorkerékpár, legyen az egy 50 cm3 robogó vagy egy 1.000 cm3 gépállat. "Motorosnak" viszont azt nevezzük, aki egy bizonyos motoros íratlan illemtani szabályrendszer szerint viselkedik.

Hogyan viselkedj, ha szabályt sértettél?

2010.07.03
Õszintén mondom, abban reménykedem, hogy teljesen nyilvánvaló dolgokat fogok most neked, írni, amiben semmi újat nem fogsz találni. Azért remélem ezt, mert akkor te már tudod, hogy kell helyesen viselkedni.

Alattomos kanyarok? Minden, amit a kanyarokról tudni kell.

2010.06.18
Többféle kanyartípust is ismersz biztosan, de egytõl nagyon félsz, ebben biztos vagyok! A szûkülõ kanyaroktól. A szûkülõ kanyar olyan kanyar, ami lesben várja az óvatlan motorost és mikor az a kanyarba ér hirtelen beszûkíti magát. Elárulok egy nagy titkot! A kanyarok nem szûkülnek, hanem csak fekszenek, pihennek és várják, hogy bevedd õket. Neked a feladatod megállapítani, hogy milyen cseleket rejtenek magukba.

Te mennyit költesz évente a motorozásra?

2010.06.14
A motorozás (túrázás) pénzbe kerül, jobb ha ezt tudatosítjuk magunkba. Vannak, akik megveszik az áhított motort, ha kell még hitelre is, de csak késõbb döbbennek rá, hogy a kiadás nem ér véget a vásárlással. Hogy mennyibe kerül 1Km motorozás nekünk? Ugorjunk neki és számoljuk ki!

Te meg szoktál állni a sárga jelzésnél?

2010.05.30
A "Hogyan motorozzál csapatban?" bejegyzésem következtében kaptam egy levelet az egyik motoros társunktól. Érdekesnek találtam a történetét és úgy gondolom neked is tanulságos lehet.

Motorozás esõben

2010.05.18
Az esõben való motorozás több szempontból is kellemetlenül érinti a motorosokat. Valljuk be nem szeretünk esõben motorozni! Miért is szeretnénk? Vizesek leszünk, csúszik az út, nem látunk eléggé és még sorolhatnám. Ha már motoroztál esõben, akkor nem kell ecsetelnem. Szeretnék a figyelmedbe ajánlani néhány fogást, amivel kényelmesebbé teheted az esõben való motorozást.

Veszélyek a buszsávban

2010.05.15
A KRESZ idei (2010) módosítása szerint végre legálisan haladhatunk a buszsávban. Ez az új szabályozás szerencsésnek mondható, de veszélyt is rejt magában. Ezekrõl a veszélyekrõl szeretnék néhány szót ejteni.

Az autósor között...

2010.05.12
Az új KRESZ módosítása szerint végre legálisan haladhatunk a sorok között. Ez a helyzet szerencsésnek mondható, de azért nem kevés veszélyt is rejt magában. Szeretnék ezekrõl a veszélyekrõl egy pár szót ejteni.

Hogyan motorozzál csapatban?

2010.05.10
A csapatban motorozás nagy felelõsség. Fontos tudnod néhány szabályt és jelzést. Sok esetben ezen múlik, hogy a csapatban motorozókat és téged baleset ér vagy sem. Javaslom, hogy mindenképen szánj néhány percet és olvasd végig a cikket.

Utasként mire kell figyelned?

2010.05.07
Ha még nem ültél motoron utasként, akkor talán úgy gondolod, hogy olyan mintha egy autóba utasként utaznál. Sajnos ha így gondolod, akkor nagyot tévedsz!:) A motoros utasának éppen olyan képzettnek kell lennie a maga módján mint a motor vezetõjének. Ha utasként nem vagy képzett, akkor bizony komoly veszélybe sodorhatod a motor vezetõjét és magadat.

Motoros illemtan és balesetmegelõzés

2010.05.07
Az autósoknak és a motorosoknak ugyan úgy el kell férniük az úton. Akár honnan is nézzük, mi vagyunk motorosok, aki a rövidebbet húzhatjuk egy összeakadás alkalmával. Bemutatunk néhány apró trükköt a kedvezõ megítélésünk, és saját biztonságunk érdekében.

Gázkezelés motoron - gyorsítás, lassítás

2010.05.07
Ha kezdõ motoros vagy és nem tudod hogyan kell egy motort terelni a kanyarokban, akkor mindenképpen érdekes lehet számodra ez a cikk. Eláruljuk, hogy hogyan kell egy kanyarba behajtani és onnan úgy ki, hogy az a legbiztonságosabb legyen!

Motorolaj csere

2010.05.07
Ha nem kívántok pénzt költeni az olajcserére, akkor érdemes megfogadni a cikkben leírtakat.

Kanyarodáskor a sávunk melyik részét foglaljuk el?

2010.05.07
A városi közlekedés nem éppen a legbiztonságosabb. Az egyik legtöbb veszélyt okozza az, hogy rosszul foglaljuk el a sávunkat ezzel teret hagyva az autósoknak. Rámutatunk néhány fogásra, amivel megóvhatunk téged egy esetleges balesettõl.

A motor fékrendszer mûködése

2010.05.07
Kíváncsi vagy hogyan mûködik a motorkerékpárok fékrendszere?

A gyújtógyertya - gyertya

2010.05.07
Mit kell tudni a gyújtógyertyáról?

Katalizátor feladata

2010.05.07
Hogyan mûködik és mire jó a katalizátor?

A megfelelõ guminyomás

2010.05.07
Megfelelõ guminyomás, jelölések, stb...

Külföldrõl motor

2007.05.08
Egy kis leírás abban az esetben ha külföldrõl akarsz motort vásárolni!

Legutóbbi bejegyzések


Hogyan motorozzál csapatban?
Zártkörû túrák szervezése
Közlekedési tanácsok motorosoknak
Pécs környéki motoros túraútvonalak
Hogyan tárold télen a motorodat?
További bejegyzések >>

EsemĂŠnynaptĂĄr


További programok >>
Motoros túrák, programok, találkozók, rendezvények, események
C Minden jog fenntartva 2006-2014 Vaslovasok.hu | Copyright és Adatvédelem | Médiaajánlat
IP címed:
34.229.63.28